UVB fototerápia pikkelysömör, vitiligo, ekcéma tünetmentesítésére

UVB fototerápia a pikkelysömör, vitiligo, ekcéma, lichen planus és más autoimmun bőr rendellenességtől szenvedőknek.

Bérelhető készülékek otthoni terápiára:

Az szűk spektrumú ultraibolya fény (Narrow Band Ultraviolet B) 

NB- UVB HATÁSAI:

Az NB-UVB sugarakat a bőrben főként a DNS, az urokánsav és a melanin nyeli el és alapvetően megváltoztatja az antigén-prezentáló sejtaktivitást. 

A széles spektrumú UVB sugárzáshoz képest 5-10-szer alacsonyabb a bőrpír-kiváltó (erythema), hyperplázia- és ödémaképző hatása, továbbá kevésbé indukálja a Langerhans-féle sejtek kiürülését. Ugyanakkor némileg jobban gátolja a szisztémás immunválaszt, melyet a limfoproliferáció, a citokin-termelődés, és a természetes ölősejt-aktivitás csökkenése jelez. 

Bár a hatásmechanizmus még nem teljesen tisztázott, az NB-UVB sugárzás psoriasis, vitiligo és ekcéma elleni hatása részben ezeknek a mechanizmusoknak köszönhető.

A káros UV-sugarakat is tartalmazó napsugarakkal szemben a bőrnek többféle, - és bőrtípustól, egyéni alkattól függő mértékű – védekezési mechanizmusa létezik. Ilyen a bőrt fedő finom lipidréteg növelése, a bőr felső szarurétegének megvastagodása, a festékanyag termelő sejtek (melanociták) aktivitásának fokozása (ennek eredménye a barnulás), a nagy energiájú, így a sejtek DNS tartalmát is károsító szabad gyökök semlegesítésére alkalmas anyagok, így az A- és E-vitaminok, antioxidánsok valamint az urokánsav mennyiségének növelése. Fontos tudnunk, hogy az ultraibolya sugarak, főleg az UVB károsító hatása az évek folyamán összegződik. 

A PUVA-terápiához hasonlóan a szűk spektrumú UVB fény összetett módon fejti ki vitiligo-ellenes hatását. A kétféle mechanizmus párhuzamosan zajlik és lényegük a depigmentációs folyamat stabilizálása (megállítása), illetve a megmaradt szőrtüszőkörnyéki melanocyták stimulálása. Az ultraibolya sugárzás jól dokumentált immunmoduláló hatása magyarázza a kóros helyi és szisztémás immunfolyamatok gátlását. Ugyanakkor  - a PUVA terápiához hasonlóan – az NB-UVB fény stimulálja a melanin-mentes melanocyták szaporodását és melanin-pigmenttermelését a szőrtüsző hüvelyének külső részében. Ezek a sejtek a környező depigmentált bőrterületekre vándorolnak és a szőrtüszők környékéről kiindulva elkezdődik a bőr repigmentációja. A szűk spektrumú UVB sugárzás a szisztémás sejtes immunitás bizonyos folyamatait gátolva jótékony hatást fejt ki egyes súlyos gyulladásos autoimmun-jellegű bőrelváltozások esetén is, - mint például a pikkelysömör.

A bőr természetes védekezőképessége megakadályozza a különböző bakteriális, vírusos és gombás fertőzéseket. Ugyanakkor a helyi - és részben a szisztémás immunfolyamatok élettanitól eltérő jellege és mértéke számos bőrelváltozás létrejöttéhez járul hozzá. Ezt a védekező mechanizmust már - hullámhossztól eltérő mértékben – viszonylag alacsony dózisú UVB és UVA sugárzás is megváltoztatja. (jóval a bőrpírt előidéző dózis alatt) 

Az UVB sugárzás csökkenti a Langerhans sejtek számát és azt a képességüket, hogy antigéneket prezentáljanak a T-lymphociták számára, mindemellett többféle immunszupresszív citokin vegyület felszabadulását serkenti (interleukin 10, TNF-α, prosztaglandinok). Az immunmoduláló hatáshoz az is hozzájárul, hogy az UVB fény hatására a cisz-urokánsav az immunszupresszív hatású transz-urokánsavvá izomerizálódik. 

A vázolt hatások irreverzibilisek és körülbelül 3 hét elteltével visszaáll a besugárzást megelőző immunstátusz. A jelenséget csak az utóbbi időszakban kezdték alaposabban vizsgálni, de bizonyítható módon köze van bizonyos bőrtünetek megjelenéséhez. (herpes labialis, impetigo)

A fényterápiás lehetőségek közül az UVB (ultraibolya fény B tartomány, 290-320 nm) kezelés krónikus plaque-típusú psoriasisban a lehetséges helyi kezelési formák egyike. A konvencionális, széles spektrumú készülékekkel szemben, amelyek erythematogen hatásuknál fogva akut napégésszerű mellékhatások okozói, a terápiás effektivitás és a mellékhatások szempontjából kedvező az új, szelektív, az UVB 311 nm-es fénytartományt kibocsátó lámpák használata. 

A Tünetmentesen Alapítvány a legújabb kutatások eredményeit felhasználó, magas hatásfokkal gyógyító, és biztonságosan üzemeltethető gyógyászati lámpákat kínál OTTHONI TERÁPIÁRA!

Készülékeinket az EU előírásainak megfelelően: ISO és CE minősítő tanusítványokkal láttak el. 

Gyártási helye: EU   </b>


Az OTTHONI terápiás kezeléseket szigorúan ORVOSI együttműködés alapján kell lefolytatni.Ezért kérjük keressen fel közelében működő bőrgyógyász szakorvost, akinek utasításai alapján elvégezheti a kezeléseket.

Kényelmesen használhatja a mielőbbi tünetmentes állapot elérése érdekében saját otthonában.Nincs várólista, utazgatás, egyéb plusz költség. Megsórolja az időt, mellyel egy pár perces besugárzásért utazni kellene egy fényterápiás centrumba oda és vissza.

A képen ábrázolt SOLADERM VPE 2.1.es 

CORONA II. -es és Corona 240 modell 

Soladerm 1.2-es fésűs valamint Soladerm 1.1 es kézi készülék korlátozott darabszámban bérelhető. 

Azon betegeinknek ajánljuk akik még nem győződtek meg az NB/UVB 311 nm-fényhullámhossz fototerápia hatékonyságáról, és a betegségük indokolja valamelyik modell beszerzését tartós használatra. 

Győzödjön meg a hatékonyságáról a saját bőrproblémáját illetően, s ha úgy látja az Ön esetében is pozitív a változás, nyugodtan vásárolja meg saját készülékét. 

VITILIGÓ, EKCÉMA, PSORIAZIS, LICHEN PLANUS, BŐR-KÖRÖM GOMBÁSODÁS esetén, a mielőbbi tünetmentesség érdekében javasoljuk a minimum 2-3 hónapon keresztüli rendszeres használatot.

Az eddigi tapasztalatok szerint a pikkelysömörben, vitiligóban, ekcémában szenvedő beteg bőrtüneteinek javulásához heti háromszori-négyszeri kezelésre van szükség. Ettől eltérő ritmus nem ad kielégítő eredményt. Amennyiben egy kezelést elmulaszt, akkor a következő kezelési időtartam nem növelhető. Ha egynél több kezelést mulaszt el, akkor indokolt esetben elölről kell kezdeni a kezelést. A kezelés elhúzódása, hosszabb-rövidebb időre történő megszakítása az eredményességet csökkentheti.

A kezelést követően – egyéni érzékenységtől függően – 4-8 órán belül  bőrpirosodás keletkezhet a bőrén. Ezek a tünetek néha még max. 24 óráig fennállhatnak. A bőrpír a bőrgyógyász szakorvos által javasolt bőrápoló használatával enyhíthető.

Szerződéskötés:

A készüléket személyesen adjuk át a bérleti szerződés átvételekor,  melyhez kérjük a személyigazolványt és a lakcímkártyát, valamint adókártya okmányainak fénymásolatát, valamint a kaució összegét,és az első hónap bérleti díját készítse elő. A kaució összegét  letétbe helyezzük a készülék visszaszolgáltatásáig, mely a szerződésre rögzetésre kerül.





A terápiás hatékonyság érdekében minimum 3 hónapos használatot javaslunk.

Kényelmesen használhatja a mielőbbi tünetmentes állapot elérése érdekében saját otthonában.Nincs várólista, utazgatás, egyéb plusz költség. Megsórolja az időt, mellyel egy pár perces besugárzásért utazni kellene egy fényterápiás centrumba oda és vissza.

Corona II modell (időszakos orvosi ellenőrzés mellett) egész testen jelentkező PIKKELYSÖMÖR, BŐRFESTÉKHIÁNY,(vitiligo) EKCÉMA, AKNE, LICHEN bőrelváltozások kezelésére alkalmas.

Egésztestes fényterápiás készülék.NB/UVB

Mérete: 140 cmX40 cm kezelő felület. 

3 csöves NB UVB/311 nm-es 

Teljesítmény: 140 Watt

Állítható magasságú tartó állvánnyal, másodperc/perc programozható kezelővel (indító panellal)

Bérlése lehetséges kaució megfizetése ellenében,

Bérleti díja 35 000 Ft/hó.(kaució összege 100 000 Ft)

--------------------------------------------------------------------

Soladerm VPE. 2.1 es valamint Corona 240DT modell

Egész test biztonságos kezelést lehetővé tevő fényterápiás készülék, mely alkalmas két részletben történő besugárzásra. Felső test elöl-hátul vagy alsó test elöl-hátul történő kezelésére.

Bérleti díj: 30 000Ft/hó (kaució összege 100 000 Ft)

-------------------------------------------------------------------

Gyógyfényterápiás kézi fésűs készülék: hajas fejbőr és kisebb testfelületek, arcbőr kezelésére 

A készülék 1 db Philips gyártmányú duplacsöves, 9 wattos 311 nm-en sugárzó UVB fénycsövet tartalmaz.

A kisebb teljesítmény ellenére a kezelésére ugyanazok az előírások vonatkoznak, mint a nagyobb teljesítményű készülék esetében: pontosan betartott kezelési protokoll, minden esetben védőszemüveg, orvosi javallat és kontroll.

Bérleti díja: 25 000Ft/hó kaució összege 50 000Ft 

-----------------------------------------------------------------------

Soladerm 1.1-es UVB kézi készülék dupla csöves, kisebb testfelületek kezelésére.Pl: Arc, dekoltázs, könyök, boka, térd. 

(Ez a típus a kisgyermekek, illetve 14 éves korig is ideális választás) 

Bérleti díja: 25 000Ft/hó