Dohányzásról leszokni- Őszintén a függőségről

Kedves Dohányzásról lemondók!

Ez a blog bejegyzés rólunk szól! Azokról akik cigiznek, cigiztek, vagy akik fognak cigizni:)
Azokról a próbatételekről szól, mellyel minden dohányosnak szembe kell néznie, SŐT! naponta szembenéz.Tapasztalatból írom....Közétek tartoztam, nem kis ideig:( Ez már régen volt, pontosan 8 éve, hogy érzékeny búcsút vettem Tőle!:)

Egy függőségről leszokni, nem könnyű! Nem csupán testi függőségről beszélhetünk, hanem erős lelki kötődésről is. Esetükben mindkettőt górcső alá vesszük. Erőszakkal senkit nem lehet rávenni egy ekkora változtatásra, ezzel ezt szeretném hangsúlyozni: Először fejben kell eldőlnie, hogy valóban akarok e lemondani a függőségem tárgyáról.Ha külső nyomás hatására engedek az "erőszaknak" nem fog eredményre vezetni. Eleve halott ügy:( Jó ha van belső késztetés, mely lehet bármi ami fontos a számomra: ilyen lehet például, az egészség helyreállítása, gyermek vállalás, illetve születése, párválasztáskor nem dohányzó fél kímélése a kellemetlen szagoktól, anyagi helyzet romlásakor-spórolási szándékkal, költséges tervek kivitelezésekor stb. Azt gondolom kevesen vagyunk azok, akik egy szép napon felébredve eldöntjük, hogy mától búcsút intünk hűséges társunknak. Persze, megfogalmazódik a gondolat, sőt mintha a kisangyal is suttogna minduntalan a fejünkben....."nem kell ez már neked". Azonban ahogy jön egy stressz helyzet, egy komfortzónánkból kimozdító esemény, egy jóízű lelkizős beszélgetés, máris előkerül a megnyugvást nyújtó rudacska. A jól ismert mozdulat, (már nem is remeg úgy a kezünk) a láng által keltett sercegés, majd az első slukk letüdőzése:) Jajj de kellemes is ez a mély nikotinos lélekzet vétel....A mély stresszes feszültséget felváltja a jól ismert megnyugvás. A vérünkben dübörög az adrenalin, a mindent felpörgető hormon, melynek köszönhetően felébredek "csipkerózsika álmomból" és újra tettre kész vagyok. Reggeli álmos, tétova lépteim függőségem tárgyához vezetnek, és szertartásosan szippantok egyet a kátrányos-nikotin bombámból. Egy slukk, majd egy korty kávé:))) Hajrá, indulhat a nap! Csupa EGÉSZSÉG,- mivel ha szorulásos is az ember,- a cigi+kávé csodákat téve beindítja a dolgokat.... Az már csak hab a tortán, hogy a szívem úgy kalimpál, hogy örülök ha a helyén marad. A vérem ezerrel dübörög, az arcom elpirul, a testemben érzem az erőt, melyről nem is gondolom,-hogy szó szerint HORROR FILM a testem színpadán.

És az agyam mit csinál mindeközben? 

Analizálja a "hülyeségem:) Most véletlenül, vagy szándékosan akarom megölni magam? Mérgezés ez a javából, de alacsony dózisban....mely egész napra elosztva már tetemes mennyiséget tesz ki. Ha az agy beszélni tudna ezt mondaná:- MÉRGEZÉS,-VÉDEKEZÉS! Ezt a testet meg kell védenem mindenáron, így jól felgyorsítok benne pár dolgot, amely ebben segít. Amit Mi "pozitívumként" konstatálunk, az ERŐS VÉDEKEZÉS a test részéről. A mellékvesém mely a stresszre adott válaszként hormonkiválasztással válaszol, jól igénybe van véve. Szinte 1 óránként (aki láncdohányos annál sűrübben) lenyomja a nyomógombot az "üss,-vagy fuss hormonnál, ne csodálkozzunk tehát, ha a nap végére már nem megnyugszunk tőle, hanem enerváltak, fáradtak, ingerültek leszünk, hiszen a VESÉBEN tárolt életerőnkkel játszadozunk. Jaaaaa,-hogy miért néz ki egy dohányos idősebbnek a koránál? Erre már válaszolnom sem kell, íme itt a válasz.
Mindeközben az ereimben a gyulladások végett, apró mikronnyi sérülések keletkeznek, melyeket valamivel be kell stoppolni. Erre jó a jól ismert koleszterin, mely oda rakódik, ahová szükséges. Csak hogy, van egy bibi. Az ereim úgy lemerevednek mint a napon felejtett tömlő, hiszen nincs elegendő antioxidáns a véremben, nincs aszkorbinsav, melyből kollagént lehetne gyártani....Mitől legyek rugalmas, ha minden használhatót felemészt a romboló vágyam?

Mivé lettem? Ki diktál kinek? Tehetnénk fel a kérdést? 
Két lábon járó indivídum, aki elfelejette varázsló hatalmát. Ki varázsol bennem éppen? A szépség? Vagy a szörnyeteg?

Ha a szörnyeteg: Talál mentséget a hülyeségére, mert az EGO-val ezzel együtt pedig a a félre kódolt TESTTUDATTAL azonosítja önmagát. A pillanatnak él, és előre nem gondol...(bocsánat dehogy nem-legyen újabb tartalék doboz cigije) Érzi a test által küldött jelzéseket, (melyek cseppet sem megnyugtatóak) azonban egy újabb rágyújtással elhessegeti, mondván,- valamiben meg kell halni nem igaz? Addíg amíg létezik rágó, fress mentol cukorka, szájvíz stb...NO PARA! Hogy eközben a szájnyálkahártya fekélyesedik a nikotin maró hatásától, azt úgysem látja senki:( Legfeljebb kicsit csípi bizonyos étel, vagy ital. Szedjek vitamint hogy ellensúlyozzam a hülyeségem? Azt meg miből? Nem tellik rá, mert havonta 30 ezret elvisz a cigizés. Különben is, lórugásnyi vitamin dózis kéne már erre, az meg 8000-nél kezdődik. Ááááááá arra sajnálom, meg különben is:) 1 doboz cigi csak 1000ft körül van, arra meg mindíg telik valahogy. Az EGO győzött kiütéssel! Ő szeret dohányozni, és nem érdekli sem pénz, sem veszteség, sem büdös cigi szag, sem kirekesztettség, Ő így érzi jól magát!

Ha a szépség: Belenéz a tükörbe, és nagyon nincs kibékülve a látvánnyal:))) Reggeli köhögés, jaj csak nehogy felébresszem a családot....Nem érzem jól magam a bőrömben....itt az idő a változtatásra.
Nem lehetek a magam ellensége, van családom, fel szeretném nevelni a gyerekeimet, céljaim vannak, ahhoz pedig egészség kell.Mit kell ehhez tennem? Hogy tudnám minimalizálni a leszokással járó kellemetlenségeket?Milyen segítséget tudnék igénybe venni a tervem kivitelezéséhez? A család és a barátaim mellettem állnak. Fejben el döntöttem, készen állok a változásra, - öveket bekapcsolni! INDULÁS!!!

Másnap: Még egy utolsó cigi:)))) Hamarosan úgyis búcsút veszünk egymástól, a napjaink meg vannak számlálva-és Ő lesz az AKI elmegy! Első körben az ismerőseimet megkérdezzem? Húúú ez talán nem jó ötlet! Inkább magamban érlelem TITOKBAN, mintsem elkiabálva felsüljek....Mi van? Ez Én vagyok? Most meg nem hiszek magamban? Mi az, hogy felsülni? Akkor is jobb ha nem kürtölöm világgá a tervem, inkább informálódom....De honnan is? Böngészek a neten...
Elolvasom a blogokat, hirdetéseket, sikeres és sikertelen próbálkozók megosztó véleményeit. Nem igazán szívderítő a kínálat:(. Még egy utolsó remény:- dohányzás leszokás biorezonanciával.

Dohányzás leszokás biorezonanciával:

Mi ez? valami misztifikált csodaeljárás? Hogy tud ez az eljárás kitörölni belőlem valamit amihez eddig ragaszkodtam? Milyen módon teszi ezt? Van ennek valamilyen mellékhatása? Hű de kis "pikért" kérdés! Mintha eddig nem tettem volna elég károsat a testemben. Hiába agyalok, olvasok el több kommentet a témát illetően, ebben is mintha zagyvaság uralkodna a piacon. FényHáza Alternatív Gyógyászat- dohányzás leszoktatás. Elérhetőség: 0620 455-7072.

Első bejelentkezés:

Barátságos hang üdvözöl:) Ez már jó kezdet! A kérdésemre,-hogy mit is jelent a biorezonanciás cigi leszoktatás,- finom kis mosollyal válaszol. Nyugodjon meg! Nem misztifikum és nem is csodaszer! Ha meg van az AKARAT,-és feltételezem Önben megvan, - akkor már adott a 20%. A többi 80%-ot a rezgés/frekvenciák áldásos hatékonysága, és AZT alkotó FIZIKAI TÖRVÉNYSZERŰSÉG hozzáadja.
Bátortalanul közbeszólok: ez nagyon jól hangzik, de milyen fizikáról is beszélünk?
Terapeuta: A testünk is frekvenciák és információk halmazával dolgozik. Az Agy irányító lévén mindent felügyel, értelmez, tárol, és irányít. Idegpályák segítségével analizálja a testükkel érintkező dolgokat, legyen az ÉLŐ vagy ÉLETTELEN dolog, melyet információs szinten eltárol.  A biorezonancia nagyon hasonlatos módon dolgozik mint a test, mellyel kompatibilis. Létezik egy fizikai törvényszerűség, melyet most nagyon leegyszerűsítek,- Két frekvencia/rezgés egy adott ponton történő találkozása/teljes kompatibilitása esetén kioltja azt a bizonyos jelet. Esetünkben a dohány rezgéseit, melyet számszerűsíteni lehetetlen lenne.Ha a dohányos őszinte magához, bevallja, bizony jó pár dohányfajta rögzült a buksijában.....Mit csinál a biorezonanciás gép velem?

A gép a testnek egy "virtuális" kivetítése, mesterséges aggyal, szájjal, légutakkal, légcsővel, és sorolhatnám. Minden megvan benne, ami a testünkben találtatik, csak előre programozottan:) Ahogy össze kapcsolódik a tényleges bőrfelülettel, a készülék beolvassa a memóriájába a piacon található dohányfajták információs tartalmait.A tenyér és talp bőrén keresztül az idegingerületek segítségével felfutnak a agyba (tároló lemezhez)  a kódolt dohány információk, szimulálva a rágyújtást, és azokat követő reakciókat.

Az AGY nem tesz különbséget tényleges vagy elképzelt információ között, mindkét esetben ugyanúgy jár el. Neki édes mindegy, hogy valóban rágyújtok, vagy nikotin tapasszal körbe ragasztom magam, esetleg nikotinos rágot rágok álló nap, vagy kispohárban vízzel keverve megiszom. A lényeg az információ beáramlása. Történetesen ha 3-6 féle dohánnyal találkozott már a szervezetem, akkor a készülék repertuárban is megtalálható ugyanaz a rezgésinformáció. Nagyon leegyszerűsítve: a készülék által kódolt jel az idegpályák mentén felfutva,az agyban tárolt rezgésinformációkkal öszzeölelkezve kioltják egymást. Ezzel nincs vége a történetnek.....Ez csak a kezdet!

Az AGYUNK nem "hülye" mondván azok ellenére, hogy a gazda hozzászoktatta egy egészségtelen testidegen szokáshoz, próbál alkalmazkodni a helyzethez. Minden egyes rágyújtással "mérgezem" a testem! Az agy ezt érzékeli, és azonnali válaszreakcióként STRESSZ HORMON termelésre ösztönzi a hormontermelő szerveket.......GYORSÍTÁS!!! TELJES GŐZZEL ELŐRE! Ez a tény eredményezi, hogy gyorsabban ver a szivünk, az izmaink megfeszülnek, az anyagcsere felgyorsul, az agy éleslátásra vált át.Amit egy dohányos pozitívumnak él meg, az valójában egy kikényszerített testi válaszreakciója, egy enyhe, de tartósnak nevezhető önmérgezésnek. Ebbe szó szerint belefárad a test, elveszti a rugalmasságát nemcsak a lélek hanem az erek és szövetek szintjén is. Az AGY a túlélésre van programozva, így ha nem ellensúlyozná a stresszhormon vérben való zubogtatását, hamarosan végzetes volna gazda test számára, és végelgyengülésbe kimúlna:))) Mire is jó a szerotonin, dopamin mint stresszhormont ellensúlyozó boldogsághormon? LENYUGTATÁSRA! Ezen hormonok eufórikus feldobódott állapotot okoznak, így a hormonok játékával szembesül minden dohányzó. Ebből is láthatjuk, hogy a rágyújtást követően gyorsító/bátorító hormon szabadul fel és kerül a véráramba, majd pár perc múlva egy lazító, kedélyjavító hormon befecskendezése garantálja a minél erősebb FÜGGÉST. Ezek az egyszerűbben elmagyarázott "apróságok" nehezítik meg a cigarettától való elválást. Amikor meghozzuk a döntést egy végleges szakításra, úgy a kényszerítő körülményekkel is számolnunk kell....

1. Elkerülhetetlen lesz a hormonszint GENETIKÁNAK megfelelő tartományra való korrekciója. Ez nem megy mindenkinél zökkenőmenetesen, hiszen meghatározó az egyén habitusa, stresszes vagy aránylag kiegyensúlyozott életvitele, és egyéb tényezői. A lelki/tudati hozzáállást több tényező vagy körülmény is befolyásolhatja, ezért döntő fontosságal bír a határozottság. Amennyiben a sziklaszilárd elhatározás megszületett az "elválásra" úgy a HORMONOK játékának kijátszása már könnyebbség. A test csodálatos ÖNGYÓGYÍTÓ mechanizmusa az akarat nélkül is elvégzi a korrekciót, azonban lesznek egyértelmű jelei: ilyen jelzés amikor feszültebb, ingerültebb az ember, felpörgetettebb vagy épp fáradékonyabb lehet. A teste elnehezültséget jelezhet, dekoncentráltabbá válhatunk. Szomjasabbak, éhesebbek vagy épp étvágytalanná válhatunk egy kis időre. Alvászavar is felléphet, valamint az anyagcsere átmenetei zavara. A köhögési inger, mint légútak hurutos váladékának leoldása, természetes reakció. (jól jöhet ilyenkor egy egyszerű köptető, vagy hagymatea kúra)
A dohányzás abbahagyását követően ezekkel az "apróságokkal" szembesülhetünk, melyek mindenkinél más és más intenzitással lép fel. LÉTEZIK azonban egy HATÉKONY SEGÍTSÉG:

Kudzu kivonat, mint a függőség felszámolásának támogatója

Harvardi egyetem kutatói, tényekkel támasztották alá, hogy ösztönzi a szerotonin és dopamin termelést, így stabilizálja az idegrendszert, hatékonyan méregteleníti a testet, elhárítja a csatornák eltömődését. A kudzu növény gyökerében izoflavonoidok, daidzin, daidzein, pruerarin, genisztein mint fő alkotó elemek találhatóak.


  • Méregteleníti, regenerálja a belső szerveket, különösképpen méregtelenítő szervünket a májat
  • Jókedvre derít, pozitív befolyással van a boldogsághormonok, a szerotonin-és dopamin termelésére az agyban
  • Erősíti az idegrendszert
  • Szabályozza az anyagcserét, az emésztést
  • Javítja az általános közérzetet
  • Javítja a testi–lelki egyensúlyt
  • Csökkenti a függőség iránti vágyat
A hagyományos kínai gyógyászat már több ezer éve használja a kudzu különböző részeit a szervezet regenerálására. A növény hatását a modern-kori kutatási eredmények is igazolják.
Napi 2x1 kapszula szedését javaslom.
Lelki függőség felszámolása: 
Rengeteg módszer létezik, mégsem lehet általánosítani, hogy mindenkinél egyformán működnek.A függőség elengedése lélektanilag nem kis feladat, erőt és kitartást igényel. Az ember az akaratát megerősítve tud túllépni a dohányzás lélekölő aspektusán. Rengeteg tényt tudnék ebbe a részbe beleírni, én mégis inkább egy olyan segítőtársról írok, mely bevállt nem csak a függőség, hanem más szorongató élethelyzetben is. Tény, hogy a dohányzás, de bármely függőség biokémiai és biofizikai szinten túl, a test enregetikai rendszerében is zavart okoz. Ezen túlmenően a lelkivilágot és tudatot is lehúzza, szennyezi. Miként tudunk egy rossz szokást felülirni? 
Egy JÓ szokás bevezetésével, azaz ÉLETIGENLŐ napi rutinnal iktathatjuk ki a lelki függőséget.
Váljon szokásunkká, hogy tápláló natúr olajos magvakat, zöldség/gyümölcs chipset rágcsálunk pótcselekvésként. Egy kis rágcsa után, igyunk egy-két korty vizet! Tanuljuk meg az autogén tréninget, másszóval önszuggesziót. Rengeteg gyakorlat található a neten, könyv olvasmány, letölthető szövegek segítenek az elsajátításában. Jó hír, hogy a lelki függés 40 nap körül magától is csitul, azonban minden REZONANCIA ALAPÚ gyógycsepp kompatibilis az ÉRZELMI AGGYAL. Az általam gyakorta ajánlott dr. BACH csepp személyre szabottságával tud a leszokónak a segíytségére lenni. Egy TESZT kitöltését követően kiderül, hogy a leszokónak MILYEN SZEREPET TÖLTÖTT BE a dohányzás: stressz, feszültség oldás, unaloműző önjutalmazás, határozatlanság palástolása, a tekintélyt megkövetelő eszköz, stb....
A csepp biorezonátorként az információs tartalmával a fizika törvényszerűsége által bír befolyásolással. A cseppel bevisszük az oldásra szánt tulajdonság rezgésinformációját, s ha az a lélekben már kódolt, így a fizika törvényszerűségével a kettő kioltja egymást. Ennyi! Nem véletlen, hogy a kineziológia, valamint pszichoterápia előszeretettel alkalmazza, pánik, negatív emberi tulajdonságok, függőség, stressz, bánat és szorongás, gyász vagy trauma, beilleszkedési, viselekedési zavarok esetén.
Láthatjuk, hogy a dohányzás függőség elengedése több lépcsős folyamat, melynek a biorezoncia terápia egy könnyítő eljárása, mely biofizikai és tudati szinten hatnak. 
A Kudzu gyökér kivonattal a testben zajló utóhatásokat tudjuk normalizálni, illetve a méreganyagok ártalmatlanítása révén csökkenteni a "tisztulással" összefüggő tüneteket.
A Bach csepp az érzelmi elengedésben játszik fő szerepet, mert a lelki aspektusokra van hatással, erősíti az akaratot, támogatja az új körülményekhez való alkalmazkodást. 
Nem Hit, hanem AKARAT kérdése! Ki dönt benned? A szépség, vagy a szörnyeteg?