Mozgásszervi fájdalmak terápiája

Mozgásszervi fájdalmak esetére igénybe vehető  szolgáltatások


Már több mint 10 éve várólista és beutaló nélkül szabadulhat meg kínzó fájdalmától, kellemetlen tüneteitől.

Az ősi gyógyászat alapreceptjein alapuló fizioterápiás eljárásokkal támogatjuk az Ön mielőbbi gyógyulását.

Szívből ajánljuk
- izomgörcs eredetű lumbágós fájdalmak
- izomhúzódás, zúzódás
- térd vagy váll túlerőltetéses fájdalmai
- csuklóízület vagy ínhüvelygyulladás
- ülőideg gyulladás vagy fájdalom
- ágyéki porckorong fájdalmak
- nehézkes mozgás, ideg és izomfájdalmak
- elégtelen keringés, trombózis veszély
- balesetek, törések utó rehabilitációja
- csontritkulás esetére


Az alábbi eljárásokkal segítünk:


Elektro impulzusos reflex terápia:
A kezelőfej által kibocsájtott komplex impulzus, az akupunktúrához hasonlóan képes a feltorlódott gyulladást kiváltó energiablokkokat hatásosan szétoszlatni. Egyrészt az elektro-impulzus terápia, másrészt a statikus mágneses hatás egymásra hatva szinergikus módon ötvöződik. Ennek okán a fájdalom miatt korlátozott mozgatású izmok elégtelen vérellátottsága a kezelés hatására azonnal megszűnik, az Ín-izom letapadások fellazulnak, az oxigén és éltető vér felvétel a sejtek szintjén azonnal érezhetően beindul. A magnetikus impulzus terápia stabilizálja az enzimtevékenységet, ideális szinten tartja a szövetek sav-bázis egyensúlyát.
A gyulladásos gócpontokra minden esetben gyulladást csökkentő pakolásokkal együtt hatva az esetleges kiöblösödések, sérvképződmények, porckorong elfajulások jelentősen csökkenhetnek, ezáltal kevésbé lesz mozgásában korlátozva az érintett.
A kezelés átlag 30 percet vesz igénybe, és a páciens problémájához mérten javasoljuk a kezelések gyakoriságát.

A pulzáló mágneses erőtérben végzett kezelések hatására a kollagén képződés a szervezetben optimalizálódik, így az érfalak rugalmassága és az izmok és ínak nyújthatósága jelentősen javul. A műtétek hegei látványosan gyorsabban gyógyulnak, mert a hegszövet rugalmasabbá válik. A csontok szilárdsága erősödik általa, mert a kálcium, -magnézium, -nátrium, és káliumionok aktivitása a mágneses térben megsokszorozódik.

Javítja a vérkeringést, mégpedig azonnal érezhető módon, mert ahol fájdalom vagy kopás, esetleg mészlerakódás van, ott a keringés már régóta nem optimális. Fájdalomcsillapító hatást is tulajdonítanak a mágnes terápiának.
A kezelés 30 perces, ruhában fekve vagy ülve történik.
Ára: 5000Ft

A SOLTENSER terápia forradalmasítja a mellékhatásmentes fájdalomcsillapítás és sejtregeneráló hatást a TENS mikroáramú impulzusával.

A Lágy lézer terápia nemcsak a kínzó fájdalmat szünteti meg, hanem hosszú távú megoldással is szolgál a jobb közérzet eléréséhez.

Hatásmechanizmusa:

A lágylézer olyan fotokémiai hatást fejt ki, mint a növények fotoszintézise. Az egyik fő hatása a sejtek mitokondriumaiban történik, ami a sejtek energiaellátásáért felel. Gyógyulás és fájdalomcsillapítás nem mehet végbe enélkül az energia ellátás nélkül, mely létfontosságú ATP –vel (adenozin-5’ trifoszfát) látja el a szöveteket alkotó sejteket.

A pulzáló lézerfény AZONNALI hatása révén:
• javítja a szöveti vérkeringést
• gyulladást csökkentő hatással bír
• rövid időn belül jelentkező könnyebbség érzettel támogatja a regenerációt
• javítja a sejten belüli OXIGÉN szállítást, így az ATP termelés fokozódik
• a lézer fotonjai támogatják a sejtanyagcserét
• a beteg jobban érzi magát, felgyorsul a gyógyulás, csökken a fájdalom

TENS mikroáramú hatás:
A kezeléssel a fájdalomérzet gyors, erőteljes csökkenésével számolhat. A keletkezett impulzusok szelektíven stimulálják az idegrostok mentén érkező fájdalomingereket. A TENS ingerlés hatására az idegrostok egy telítettségi állapotba kerülnek, így nem tudják fogadni a perifériáról érkező fájdalom érzetet, így az agyba nem továbbítanak további fájdalom ingert. Az ingerlés hatására különböző aminosavak szabadulnak fel, pl endogén opiátok, melyek idegi gátló lévén kiváló fájdalomcsillapító tulajdonsággal bírnak..

Mozgásszervi panaszokra SOLTENSER terápia:

• csípőkopás, térdkopás, (protézis kilátásba helyezése esetén)
• teniszkönyök, könyökfájdalom
• derékfájdalom, ülőideg gyulladás
• porckorongsérv
• befagyott váll szindróma
• vállízület gyulladás
• ízületi fájdalmak
• reumatikus fájdalom csillapítása
• sportsérülésekből eredő fájdalom kezelése
• nyaki elégtelen vérkeringés, fejfájás, fülzúgás

Eredményesség/kezelési idő:

Kopásos eredetű fájdalmak esetében végleges megoldásként műtétet helyeznek kilátásba. Azonban a műtétet megelőző és azt követő időszakban nagyon intenzív fájdalommal számolnak a betegek. Műtét után sem ritka a deformitás, és gyulladás miatt kialakult fájdalom.

A nem szteroid fájdalomcsillapítók rendszeres használata komoly terhelést jelentenek a szervezetre nézve. Gyakori a fejfájás, kóros májfunkciós értékek, gyomorfájdalom, hányinger, szédülés.

Szteroid jellegű fájdalomcsillapítók és gyulladáscsökkentők mellékhatásai erősek. Mivel hormont tartalmaznak, a hormonális rendszer felborulásával járó utóhatásokkal lehet számolni. Gyakori mellékhatása a gyomorfekély, szívritmuszavar, alvásproblémák, görcskészség fokozódás, vérnyomás emelkedése.

A SOLTENSER lágylézer terápia erős fájdalom esetén naponta többször is használható. Hatékonysága a rendszeres használattal növelhető. Napi 10-20 perc kezelési időtartammal a regenerációs hatása pár hetes kezelés után már igazolható.

A kezelés rendkívül egyszerű, nem igényel orvosi szaktudást, ezért naponta többször i alkalmazása javallott. Rendszeres használat mellet sem ismert mellékhatás.

Egy felülten kezelés 20 perc 4000Ft
Két oldali felületen: 6000Ft



Kombinált terápia:
Amikor több tényező is áll a probléma hátterében, régóta fennáll a kínzó tünet, és eddig semmilyen alkalmazott terápia nem idézett elő pozitív változást.
Ezekben az esetekben ötvözzük a fent ismertetett terápiákat, a fokozatosság és a regulációs merevség (szervezet gyógyulásának ütemének) figyelembe vételével.