Mozgásszervi fájdalmak - fizioterápiás szolgáltatások

Mozgásszervi fájdalmak esetére igénybe vehető fizioterápiás szolgáltatások


Már több mint 4 éve működő gyógyászati kezelőnkben várólista és beutaló nélkül szabadulhat meg kínzó fájdalmától, kellemetlen tüneteitől.

Az ősi gyógyászat alapreceptjein alapuló fizioterápiás eljárásokkal támogatjuk az Ön mielőbbi gyógyulását.

Szívből ajánljuk
- izomgörcs eredetű lumbágós fájdalmak
- izomhúzódás, zúzódás
- térd vagy váll túlerőltetéses fájdalmai
- csuklóízület vagy ínhüvelygyulladás
- ülőideg gyulladás vagy fájdalom
- ágyéki porckorong fájdalmak
- nehézkes mozgás, ideg és izomfájdalmak
- elégtelen keringés, trombózis veszély
- balesetek, törések utó rehabilitációja
- csontritkulás esetére


Az alábbi eljárásokkal segítünk:


Elektro impulzusos reflex terápia:
A kezelőfej által kibocsájtott komplex impulzus, az akupunktúrához hasonlóan képes a feltorlódott gyulladást kiváltó energiablokkokat hatásosan szétoszlatni. Egyrészt az elektro-impulzus terápia, másrészt a statikus mágneses hatás egymásra hatva szinergikus módon ötvöződik. Ennek okán a fájdalom miatt korlátozott mozgatású izmok elégtelen vérellátottsága a kezelés hatására azonnal megszűnik, az Ín-izom letapadások fellazulnak, az oxigén és éltető vér felvétel a sejtek szintjén azonnal érezhetően beindul. A magnetikus impulzus terápia stabilizálja az enzimtevékenységet, ideális szinten tartja a szövetek sav-bázis egyensúlyát.
A gyulladásos gócpontokra minden esetben gyulladást csökkentő pakolásokkal együtt hatva az esetleges kiöblösödések, sérvképződmények, porckorong elfajulások jelentősen csökkenhetnek, ezáltal kevésbé lesz mozgásában korlátozva az érintett.
A kezelés átlag 30 percet vesz igénybe, és a páciens problémájához mérten javasoljuk a kezelések gyakoriságát.

A pulzáló mágneses erőtérben végzett kezelések hatására a kollagén képződés a szervezetben optimalizálódik, így az érfalak rugalmassága és az izmok és ínak nyújthatósága jelentősen javul. A műtétek hegei látványosan gyorsabban gyógyulnak, mert a hegszövet rugalmasabbá válik. A csontok szilárdsága erősödik általa, mert a kálcium, -magnézium, -nátrium, és káliumionok aktivitása a mágneses térben megsokszorozódik.

Javítja a vérkeringést, mégpedig azonnal érezhető módon, mert ahol fájdalom vagy kopás, esetleg mészlerakódás van, ott a keringés már régóta nem optimális. Fájdalomcsillapító hatást is tulajdonítanak a mágnes terápiának.
A kezelés 30 perces, ruhában fekve vagy ülve történik.


Elektromos ingeráram-izomstimulációs kezelés:
A készülék hatásmechanizmusa a váltakozó izom összehúzódásokban, majd lazításokban mutatkozik meg. Elsősorban olyan esetekben javasoljuk használatát, amikor elégtelen izommunka áll a probléma hátterében.Pl: gyenge izomtevékenység, izomgyengeség, bénulás miatt elsorvadnak az izmok, vagy éppen ellenkező okból kifolyólag az állandósult izomkeménység miatt alakult ki izomfájdalom.Pl nyaki vagy derék, illetve hátfájdalom. Minden olyan esetben alkalmazható, amikor célzottan izmot akarunk fejleszteni, az izom tónusán változtatni kívánunk. Kiváló fájdalomcsillapító hatással bír.
A terápiát a problémás testfelülettől függően alkalmazzuk.Polarizált gyógyfényterápia:
A polarizált fényt alkalmazzuk minden olyan esetben, amikor gyulladás vagy elégtelen szöveti vérellátottság, oxigénhiány miatt nem tud beindulni a regeneráció. Mivel maga a fény nem bocsájt ki hőt, ezért hideg fénynek is nevezzük. A polarizáció foka nyújtja a mélyterápiás kihasználhatóságát, mivel átlag 10-15 cm-es mélyre lehatol a fénye, így a kezeléshez használt hatóanyag a szövetek mélyén fejtik ki hatásukat.

Hatásmechanizmus: azonnali nyákoldó hatás egy légcsőhurut esetén, izomlazító hatás, bőrszövet regenerálás, gyulladás mérséklése, csonterősítés, a csontsejt képződés fokozása által, immunitás fokozás a falósejtek aktivizálása segítségével.


Kombinált terápia:
Amikor több tényező is áll a probléma hátterében, régóta fennáll a kínzó tünet, és eddig semmilyen alkalmazott terápia nem idézett elő pozitív változást.
Ezekben az esetekben ötvözzük a fent ismertetett terápiákat, a fokozatosság és a regulációs merevség (szervezet gyógyulásának ütemének) figyelembe vételével.